Nieuw: Af land afzet met bewaring

Niet alle uientelers zijn ingericht op het bewaren van de uien. Voor deze telers heeft Uienhandel.com een nieuwe vorm van afzet in het leven geroepen.

Uw uien worden af land opgehaald en elders opgeslagen en gemonitord. De uien worden tussen 1 november 2019 en 31 maart 2020 op regelmatige wijze verkocht (een vast volume per week). Als deelnemer ontvangt u de gemiddelde verkoopprijs binnen deze periode. Op die manier kunt u van een (eventuele) prijsstijging in het bewaarseizoen profitern. Door de uien op regelmatige wijze te verkopen, worden de prijsrisico's gespreid.

De uitbetalingprijs vindt plaats op basis van de gerealiseerde baalprijzen. Alle prijzen en kosten zijn voor u inzichtelijk gemaakt. U ontvangt iedere maand een nieuwsbrief waarin u wordt meegenomen met de bewegingen van markt. Alle (standaard) kosten worden van tevoren kenbaar gemaakt en de gerealiseerde prijzen zijn inzichtelijk.

Hieronder alle specificaties:

Omschrijving

Gele zaaiuien, veldgewas, oogst 2019, geteeld op bedrijf verkoper.

Levering

Af land.

Bewaring

De uien worden door een professionele partij opgeslagen en dagelijks gemonitord.

Prijs per
100 kilo

De uien worden tussen 1 november 2019 en 31 maart 2020 verkocht. Elke week een vast volume. De prijs die u ontvangt, is de gemiddelde verkoopprijs over de netto-verpakte kilo's (exclusief kosten).

Kosten

Transport, opslag en verwerking.

Kosten bewaring

De kosten voor het bewaren zijn €2 per 100 kilo (inclusief inslag, uitslag, wegen, bewaren en het monitoren van de uien en exclusief gas). ook zijn er kosten voor het transport van de bewaring naar de verwerker: €0,85 per 100 kilo over de bruto kilo's.

Algemene voorwaarden

Voorwaarden en condities af land afzet met bewaring.

Tarrering

Minimumeisen en Klasse 2 zoals omschreven in de VN/EE-NORM FFV-25.

Inzicht baalprijzen

De verkoopprijzen zijn voor u als teler inzichtelijk.

Minimaal volume

5 hectare.

Afname-garantie

Een Nederlandse sorteerder biedt de garantie dat de uien worden afgenomen.

Bekijk hier de algemene voorwaarden

Deelnemen?
Wilt u deelnemen aan deze nieuwe afzetvorm? Klik dan hier. Heeft u nog vragen, neem dan contact op met Uienhandel.com via 0320-269524 of info@uienhandel.com. Er is een maximaal volume dat opgeslagen kan worden, vol is vol!