Stijgende prijzen: profiteer in nieuwe uientender

Uienhandel.com schreef in de maanden mei en juli als eerste (online) uienbemiddelaar diverse uientenders uit. Vrijdag 21 september schrijft het bedrijf een nieuwe tender uit. In deze tender is het voor telers mogelijk om te participeren in een eventuele prijsstijging.

Machiel Boons van Uienhandel.com geeft aan dat deze manier van uien vermarkten destijds erg goed verlopen is. "Telers vinden het fijn om zelf te kiezen wanneer zij handel doen. Met meerdere verkoopmomenten houden telers de regie in eigen hand", aldus Boons.

Marktconforme prijs
Uienhandel.com kiest ervoor om niet alleen aan het begin van het seizoen tenders uit te zetten, maar ook gedurende het seizoen meerdere verkoopmomenten te creëren. De voorwaarde is wel dat de tender een marktconforme prijs biedt. "We hebben een verwerker kunnen vinden die hierin mee wilde gaan. Vooral de mogelijkheid om aan de bovenkant van de beursnoteringen mee te kunnen doen maakt deze tender aantrekkelijk."

Stijgen de uienprijzen de komende maanden, dan kan een teler met deze stijging meegaan. De tender heeft een bodem van €30 (levering januari). Als de beursprijzen de komende weken stijgen, dan kan een teler voor 50% participeren op de bovenkant van de beursnotering in zijn/haar regio.

Meer informatie?
De verwerker is op zoek naar grove uien. Voor deelname aan de tender dienen de uien dan ook 60% grof te zijn. Meer informatie en specificaties over de tender ontvangen? Neem telefonisch contact op met 06-82120153 of mail naar info@uienhandel.com.